PRISGARANTI   |   FRI FRAGT OVER 499,-   |   30 DAGES RETURRET

Kristina Dam Studio

Møbeldesign der formår at samle funktionalitet og kvalitet i et enkelt, harmonisk og æstetik udtryk, har en helt særlig plads hos mange designelskere. Det minimalistiske og uprætentiøse synes på flere måder at favne den nordiske livsstil, mentalitet og identitet, og er i dag mere populært end nogen sinde.

En af tidens succesfulde møbeldesigner, den grafiske designer Kristina Dam, har med sin store passion for funktionelt møbeldesign og Bauhaus-stilen, skabt en enestående kollektion af smukke møbler, lamper og boligtilbehør, der kombinerer det funktionelle design og materiale- og håndværksmæssig kvalitet med det enkle, stringente og skulpturelle designudtryk.

Bauhaus – Den smukke kombination af det funktionelle og enkle

Bauhaus-stilen betegnes som én af det 20. århundrede mest revolutionerende og betydningsfulde indenfor design og arkitektur og dannede med sit enkle og minimalistiske formsprog skole for moderne arkitektur og brugskunst, og har gennem tiden inspireret nogle af verdens mest anerkendte designere, heriblandt danske Arne Jacobsen.

Uddannet på ’Det Kongelige Danske Kunstakademi for Arkitektur og Design’ i København, har Kristina Dam haft lejlighed til at studere blandt andet Bauhaus-stilen. Denne, og andre af århundredets skælsættende stil- og kunstretninger, har på smukkeste vis været inspiration til det formsprog, der i dag kendetegner designudtrykket hos Kristina Dam Design Studio.

Kollektionens røde tråd

 Fra den lille, dekorative snurretop ‘Kristina Dam Circus Spinning Top’ og den skulpturelle bordlampe ‘Kristina Dam Dot Lamp’ til det enkle og smagfulde sofabord ‘Kristina Dam XL Table’, det elegante vitrineskab ‘Kristina Dam Grid Cabinet’ og bakkebordet ‘Kristina Dam Bauhaus Trolley’, er den røde tråd det enkle, det funktionelle, det skulpturelle og det minimalistiske. Det er design, der stiller store krav til den håndværksmæssige kvalitet og materialernes forarbejdning, og som i sin enkelthed og monokrome farvepalette lader møblets funktion og naturlige materiale komme til udtryk.

Med sin skulpturelle tilgang til designet, det klare arkitektoniske udtryk og brugen af naturens materialer, tilføjer de smukke møbler, spejle, lamper og opbevaringsløsninger fra Kristina Dam Design Studio både kant og karakter til indretningen. Det enkle og stilfulde udtryk går som en rød tråd gennem kollektionerne, fra den smukke lysestage ’Kristina Dam Square Candlestick Holder’ og den dekorative bogstøtte ’Kristina Dam Bookend Sculpture’, der på smukkeste vis understreger den unikke skulpturelle idé, til de ikoniske, kunstneriske skulpturer ’Kristina Dam Stair Concrete Sculpture’ og ’Kristina Dam Half Moon Mirror’, der ikke kan andet end at betage og henrykke.

Smukt, enkelt, gedigent og tidløst

Som for mange store danske møbeldesignere, er et af Kristina Dams overordnede mål for kollektionerne, at skabe møbler og boligtilbehør som man kan have glæde af længe. Således fungerer Kristina Dams enkle og tidløse design i rigtig mange forskellige indretningsmæssige sammenhænge, og er samtidig gedigne design fremstillet i robuste materialer som massivt egetræ, messing, jern, marmor, stål og anilin læder.

Det er møbler og boligtilbehør skabt med stor kærlighed til naturens materialer og med stor respekt for den nordiske designarv. Og det er samtidig møbler der, med produktion indenfor Europas grænser, er kvalitetssikret og overholder alle EU’s krav til kvalitet såvel som fremstilling og produktion.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.

Vind 3000,-

Vind gavekort og andre skønne præmier til hjemmet. Hver måned trækker vi lod mellem alle vores nyhedsbrevsmodtagere. Tilmeld dig her.