Indret nyt badeværelse eller forny med få midler

Går du lægger planer om at indrette nyt badeværelse eller eller blot give det eksisterende en update, så vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej. Skal hele badeværelset renoveres, er der naturligvis flere ting, som man skal gennemtænke. Men først og fremmest så skal man gøre sig klart, hvilken stil og udtryk badeværelset skal have. Ønsker man et minimalistisk look med rene linjer og neutrale farver, skal der være mere knald på farverne, som man ser det syd på eller som man kan finde det på et stilfuld hotel i paris? Smag og behag er forskelligt, men en god ide er som udgangspunkt også at tage hensyn til husets eller lejlighedens byggestil. Det vil jo se tosset ud med et fransk badeværelse i en nybygget villa, men i en gammel herskabslejlighed kan man både vælge at indrette badeværelset moderne eller som det kunne have set ud, da ejendommen blev opført, dog med alle de moderne bekvemligheder. Når først beslutningen er taget omkring stilen, er man klar til den videre proces.

Valg af de rigtige fliser

Valget af fliser bliver afgørende for badeværelsets udtryk. Derfor skal du være omhyggelig og helt sikker inden du beslutter dig for en given flise. Du skal også tage stilling til, om der skal være fliser på gulv og alle vægge eller de blot skal være i bruseniche og bag håndvask og badekar.

  • Størrelse på fliserne. Tag højde for rummets størrelse og dimensioner, såsom skæve vinkler og lignende.
  • Farven på fliserne.  Lyse fliser giver mere lys og mørkere fliser gør badeværelset mere huleagtigt. Naturlige farver giver ro og stærkere kulører giver personlighed.
  • Overfladen på fliserne. Glansfulde fliser giver en bedre lysfordeling og kan få badeværelset til at virke større, imens matte fliser giver et mere rustikt look.

Møbel, vask og vandhane

Hvis badeværelset er stort nok, vil det altid være at foretrække et møbel med en vask, så man har rigeligt med opbevaringsplads. Møblet kan enten købes nyt, men man kan med fordel også finde en smuk kommode og male den i en farve som passer ind, det kan skabe blikfang og så får man en løsning som er helt unik. Man skal i sit valg af møbel desuden gøre sig tanker, om man ønsker en bordblade med indbygget vask eller om vasken skal stå på bordpladen. Det giver et lækkert udtryk når plade og vask er i et materiale, men det er også en forholdsvis dyr løsning.

Vandhanen fås i utal af modeller, - høj, lav og skal den være krom, messing eller sort? Man skal selvfølgelig vælge samme finish på alle blandingsbatterier og brusehoved i hele rummet.  Personligt synes jeg, at en høj vandhane er at foretrække, da den er nemmere at bruge til det meste. En hane i krom eller sort finish giver et mere råt og moderne udseende, mens en hane i messing udstråler elegance og giver varme til rummet.

Lille spejl på væggen

Spejle kommer i mange faconer og med eller uden rammer. Når der skal vælges spejl til badeværelset, er det en god ide, at vælge et som er så stort som rummet tillader, da det giver mere lys på badeværelset og desuden så kan flere fra familien spejle sig på samme tid, hvilket kan være en fordel i de travle morgentimer.

Et spejl uden ramme kan anvendes og passer godt til alle stilarter, men hvis man gerne vil understrege stilen, skal man vælge en ramme, som matcher enten blandingsbatterier, møbel eller fliser.

Et rundt spejl giver et organisk og blødt look, mens et firkantet spejl kan understege en mere minimalistisk og maskulin stil.

Alt det sjove tilbehør

Når alt ovenstående er på plads, skal badeværelset indrettes med med alle de flytbare og udskiftelige ting. Der skal vælges farver på håndklæder og bademåtte, det ser lækkert ud hvis det passer sammen. Knager, håndklædestænger og ophæng til toiletruller, skal ligeledes matche blandingsbatterier, møbel eller spejlramme. Det er altid vigtig at flere materialer går igen, ellers kommer det hurtigt til at ligne en rodebutik.

Som regel er der behov for opbevaring af mindre ting, så som vatrondeller, vatpinde osv. Køb kurve eller små krukker som understeger den stil og det udtryk du går efter. Saml dem gerne på en lækker bakke sammen med håndsæbe og evt. håndcreme, det giver et roligt og eksklusivt udtryk.

Så vil jeg bare ønske dig rigtig god fornøjelse med indretning af dit nye badeværelse.

Skriv besked