Efterårets indretning af stuen

Sommeren ligger bag os, og selvom naturen er så smuk i efteråret, så har køligere dage tvunget os indendøre. Allerede nu kan man mærke, at der er mindre dagslys, og i skumringen, må der tændes lamper.
Hos Amazing Living oplever vi i efteråret altid en særlig interesse for vores lampesektion, og i år præsenterer vi igen et stort og spændende udvalg af lamper i stilfulde designs og materialer til anvendelse i hele boligen.
I dette indlæg sætter vi dog focus på indretning af stuen, hvor vi sammen med familen opholder os mest i de mørke efterårs- og vinter måneder.

 Sådan skaber du en lun og hyggelig stemning i stuen 

Stuen er hjemmets hjerte i vinterhalvåret. Rummet skal indrettes, så det inviterer til afslappende stunder, hvor man kan trække sig tilbage i smukke omgivelser og restituere. Det er i stuen vi slapper af sammen, læser en bog eller ser TV. Derfor er det vigtig at indrette rummet, så det opfylder familiens behov.
Så inden du går igang, skal du gøre dig nogle tanker om, havd stuen skal bruge til og hvilke behov den skal opfylde. Skal der være plads til børnene og deres legetøj, skal den byde på en hjemmearbejdsplads eller skal den blot have en sofa, samt lænestol til afslappende stunder?
I forhold til indretning af stuen, er det vigtigt at finde en balance mellem, hvad der er smukt og stilfuldt og hvad der er anvendeligt og behageligt.
Den lune, hyggelige og stemningsfulde stue, som vi har så meget brug for i de kolde måneder, kan skabes ved hjælp af nogle bløde gulvtæpper, smukke puder, vaser og stager, og dæmpet belysning.
Det kan som regel handle om ganske små indsatsatser omkring stilen og indretningen, der kan have stor betydning for rummets samlede udtryk. Så overvej nøje hvilke materialer og farver du ønsker i stuen.
Dette efterår præsenterer vi et skønt udvalg af boligtilbehør, i blandt andet smukke jord- og naturfarver, grå og oliven. Men vi elsker også farver og har man lyst til at sætte lidt mere kulør på indretningen, gøres det nemt med en pude , vase eller et tæppe, som springer lidt mere i øjnene og som også kan være med til at skabe lidt mere personlighed i boligindretningen.
Bungalow byder på et hav af smukke puder og gulvtæpper i kulørte farver, som kan kombineres på kryds og tværs.

 

Sofaen er stuens hjerte og midtpunkt

Sofaen er ubetinget stuens største møbel og det er her man tilbringer timer med familien og venner, så den skal vælges med omhu. Sofaen skal være blød og komfortabel, men den skal naturligvis også se lækker og indbydende ud, samt danne grundlag for stuens øvrige indretning. Sofaen skal have siddepladser til hele familen og i vores sofakategori finder du mange muligheder, - fælles for dem alle er den gode siddekomfort, smukke design og eksklusive materialer. 

I en blød og behagelig sofa finder man ro efter en lang dag, og her er det godt at have et par vamsede plaider inde for rækkevidde, skulle man gå hen og blive lidt kold om fødderne. Valget af sofa og læsestole afhænger som regel af stuens størrelse. Nogen foretrækker hjørnesofaen, fordi møblet optager mindst mulig plads, som det står placeret ved væggen. Over sofaen, er der god plads til stemningsfulde billeder, malerier og smukke plakater, men man kan også overveje at give rummet en ekstra dimension, ved at placere en åben bogreol bag sofaen.

I den rummelige stue, kan sofa og lænestole placeres fritstående, eventuelt midt i lokalet, hvilket kan være en yderst elegant løsning, der bidrager til en skøn fornemmelse af lethed, luft og enkelthed.

I den nye kollektion fra Eichholtz findes blandt andet Sienna-serien med elegante sofaer, lænestole og puffer i velour.

Sofa - og sideborde, der passer til stuens indretning

I forbindelse med sofaen skal der vælges et sofabord, som matcher stilen og som opfylder familiens behov. Nogle elsker at spille spil eller spise i stuen og disse forskelligheder fra hjem til hjem, skal man indtænke i valg af sofabord. det samme gælder materialerne, - et glasbord kan for eksempel blive en udfordring, hvis der er små børn i huset. Det er også altid rart med et ekstra sidebord ved siden af sofaen, til at sætte en bordlampe på, som kan give ekstra lys i de mørke måneder. Sideborde med små stillebens i form af lysestager og vaser, som matcher farverne i sofapuder og gulvtæpper, skaber hygge og blikfang i indretningen.

Her sofa - og sideborde fra Nordal´s efterårskollektion

Opbevaringsplads i stuen

De fleste sætter desuden pris på at have nogle praktiske opbevaringsmuligheder i stuen. Åbne reoler med udsyn til bøger, nips og familieportrætter, skaber, ligesom elegante vitrineskabe, et personligt touch i indretningen.
Skabe, kommoder og skuffedarier, er ideelle til opbevaring af al det, man gerne vil have nem adgang til, men ikke gider at have liggende fremme i hverdagen. Her kan der blive plads til et lager af stearinlys og til fotoalbummer, magasiner og brætspil, ligesom et lille barskab kan kamufleres bag de lukkede døre.
Her er det en enkelt og rummelig skænk fra Kristina Dam i et minimalistisk design, i sort pulverlakeret stål. Fra Hübsch det smukke skab i jern med gitterlåger og 3 hylder.

 

Frem for alt skal du huske, når du indretter stuen, at du skal indrette den så den er funktionel og hyggelig for familien og dig selv. Stuen er midtpunkt for mange aktiviteter og sammenkomster, men den er også til tilbagetrækning og afslapning. Derfor skal stuen indrettes, så den skaber hygge og giver god energi. 

Skriv besked