Indret dit drømmesoveværelse

Et lækkert soveværelse indbyder til afslapning  og opladning til næste dags opgaver. Soveværelset skal derfor have de rigtig rammer for søvn og hvile og det gælder om at skabe en rolig og afslappet atmosfære. Det kan være en udfordring at indrette soveværelset forholdsvis minimalistisk uden for mange nips og alligevel gøre det hyggeligt. Det gælder om at indrette soveværelset uden for meget der forstyrrer øjet og skabe den helt rigtige stemning af ro, som indbyder til hvile og afslapning.

Alle har brug for indimellem, at kunne trække sig tilbage, slappe af og finde ro i eget selskab. Her kan dit soveværelse være dét rum, der giver dig mulighed for et fredfyldt pusterum i hverdagen, - et rart rum, hvor du kan hygge dig, restituere - og bare være dig selv.

Modsat hjemmets fællesarealer, hvor man nødvendigvis må prioritere den praktiske og funktionelle indretning, så byder indretning af soveværelset på nogle helt andre muligheder. Her er der plads til dine drømme, og en til en indretning, der afspejler din helt egen stil og personlighed.

Så hvordan ser dit drømmesoveværelse så ud? Vi giver her nogle bud på, hvordan du kan indrette dit soveværelse minimalistisk, hyggeligt og æstetisk.

 

 Et enkelt, smuk og hyggeligt soveværelse

 • Farver:
  Kølige og naturlige nuancer - lys blågrå, natur, sand, lavendel og hvid.
 • Materialer:
  Naturmaterialer, jern, træ, glas og sten.
 • Møbler:
  Sparsomt møbleret i enkelt, moderne design. Box madrasser, polstret eller rattan sengegavl, lænestol, kommode, og klædeskab. 
 • Sengetøj:
  Hvidt, sand, gråt, lavendel - ensfarvet eller med småt roligt mønster.
 • Sengetæppe, puder og tekstiler: Bomuld eller hør i pasteller og naturfarver.     
  • Vægge & paneler:
   Hvide paneler. og vægge eller bare en enkelt i rolige lyse farver.

  Du skal tænke farvepaletten godt igennem, inden du går i gang med penslen, så du får skabt et sammenhængende udtryk i rummet. Det er en god ide, at vælge en lys udgave af yndlingsfarven, det vil bringe dig ro og glæde, hver gang du træder ind i soveværelset. Det er ikke nødvendigt at låse sig fast på en farve, man kan også anvende farven i forskellige nuancer,  det giver en god effekt og farverne komplimentere hinanden.

  • Gardiner:
   Hvide lette gardiner i tynd, luftig hør, eller hvide foldegardiner.
  • Opbevaring:
   Knagerække i træ og kurve i naturflet.
  • Dekoration:
   Smukke og enkle elementer - vaser, skulpturer og enkelte lysestager.
  • Lamper:
   Standerlamper og væglamper i enkelt, moderne design. Bordlamper i messing og keramik.
  • Vægdekoration:
   Illustration med få streger i lyse nuancer, spejle uden rammer eller med rammer i slanke jernrammer. Et stort gammel guldspejl i kontrast til det minimalistiske udtryk, kan og give et smukt blikfang.

  En forholdsvis nem måde at updatere soveværelset op på, er ved at udsmykke væggene med et eller flere billeder, der skaber den stemning som du ønsker. 

  Indretningsopgaven bliver mere overskuelig, hvis du holder dig til en stil, som du har gennemtænk og som du kan lide. Måske har du allerede styr på din stil, men ellers er det en god ide at søge inspiration på fx Pinterest og Instagram, så får du hurtig en fornemmelse af, hvilken stil der tiltaler dig. Herefter skal du være tro mod stilen, så den bliver gennemført fra møbler og tekstiler helt til opbevaring, nips og planter.

  Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med processen.

   

   Skriv besked