Velkommen i en stilfuld entre

Entréen er det føste man ser, når man kommer hjem, men desværre kan entréen ofte være et lidt overset rum, som hurtigt kommer til ligne en rodebutik. Overtøj smides og fodtøj skubbes skødesløst af. Sådan bør det ikke være da entreen sætter stemningen for hele hjemmet og føler man sig velkommen hjem, så smitter det også af på humøret. 

For at opfylde drømmen om en smuk og stilfuld entré, hvor der er plads til hverdagen, skal man indrette entréen optimalt og funktionelt, så det ikke bliver den store udfordring at vedligeholde den.

Da de fleste entreer ikke er meget store, vil det være en god ide, at sørge for gode opbevaringsløsninger til det som der skal være plads til, så det ikke ligger og roder. Det er som regel overtøj, vanter, tørklæder, sko og nøgler, som har deres faste plads i entreen. Læg en realistisk plan for indretningen og tænk dine behov ind. 

Hvis der findes plads til skabe, er det altid en god ide, at gemme overtøj og sko væk her. Det giver en skøn ro, at få det bag låger og det giver et roligt og rent look. Men ellers er fine knager og knagerækker også en løsning, samt reoler til skoene. Det er en god regel altid at have så lidt stående på gulvet som muligt, det giver overblik og gør rengøringen så meget nemmere.

Til huer, vanter og tørklæder er smukke kurve en glimerende ide, de giver ro til øjet og så skal man ikke lede efter tingene inden man skal ud ad døren. 

Når så alle de praktiske behov er på plads, er det tid til den sjove del af indretning af entréen. Et smalt konsolbord som ikke optager for meget plads er en god løsning, gerne med en ekstra hylde til opbevaringen diverse. Find nogle lækre krukker eller en smuk marmorbakke til opbevaring af familiens nøgler. En stilfuld bordlampe eller et par lysestager og et stort spejl giver også entréen et eksklusivt udtryk, samt en fornemmelse af at rummet er større.

Ved hoveddøren placers et praktisk gulvtæppe eller en dørmåtte. Et kludetæppe i en fin farve afstemt med entréens øvrige indretning er et godt valg, da det let kan rystes og kommes i vaskemaskinen efter behov. 

Har man plads til en mindre bænk er det også rart, så man har mulighed for sidde og tage sko af og på. Det giver en hyggelig atmosfære, hvis man sætter et par bløde puder som matcher gulvtæppet og de øvrige ting. Lad gerne en farve eller to gå igen i vægfarve, gulvtæppe, lampeskærm, eller kurve, det skaber helhed i indretningen.

Sidst men ikke mindst, så giver det en god finish med godt ovenlys, så tingene er nemme at finde, en lækker farve på en eller flere vægge samt en smuk krukke med en grøn plante.

Rigtig god fornøjelse med indretning af entréen.

 

 

 

Skriv besked